Tags Overzicht


Gevonden voor Nutsbedrijven

Imbema Denso op Enexis Gasdagen

Netbeheerder Enexis organiseert op 21 januari en 4 februari haar Gasdagen. Op deze speciale dagen voor Enexis personeel, brengt de netbeheerder zijn technici in contact met zijn toeleveranciers. Ook onze specialisten zijn aanwezig op de Gasdagen. Daar praten zij met ontwerpers, werkvoorbereiders en uitvoerders van Enexis over veilig werken aan het gasnetwerk volgens de VIAG richtlijnen. Zo hebben onze specialisten in samenwerking met Enexis een technische oplossing ontwikkeld, de TBA 2015 – Tijdelijke Boorgat Afdichting. Die maakt het mogelijk om gasaansluitstukken aan hoofdleidingen te vervangen zonder vrije uitstroom van gas. Meer weten over de TBA 2015? Lees dan dit speciale artikel met meer informatie.

HAWLE dubbelexcentrische vlinderkleppen nu met KIWA-keur

Met trots informeren wij u, dat onze HAWLE dubbel excentrische vlinderkleppen type 9881 en type 9881 K, in de range t/m DN 1200, nu geleverd worden met KIWA-keur! KIWA is strikt onafhankelijk en niet betrokken in de productie, de handel of andere activiteiten die de onpartijdigheid van Kiwa in gevaar kunnen brengen. Beoordelingsrichtlijnen worden niet door KIWA opgesteld, maar door onafhankelijke Colleges van Deskundigen. Deze bestaan uit vertegenwoordigers van opdrachtgevers, ontwerpers, producenten, leveranciers, onafhankelijke adviseurs of zelfs overheden of consumentenorganisaties. Benieuwd naar de innovatieve voordelen van onze HAWLE dubbel excentrische vlinderkleppen? Lees dan het volledige artikel over deze vlinderkleppen. Bekijk het officiële KIWA-certificaat.

Zorgen voor een blijvende verbinding van leidingen en bedrijven, dat is de (ver)bindende factor.

Bent u op zoek naar een effectieve oplossing voor uw verbindingsprobleem? Onze onderneming heeft al meer dan 65 jaar ervaring in de markten voor water, gas, industrie, petrochemie en in de grond-, weg- en waterbouw...De contacten met onze afnemers en met onze partners zijn van cruciaal belang. Onze jarenlange relaties hebben geresulteerd in een bewezen en betrouwbaar kwalitatief hoogwaardig productenpakket. Uit deze driehoek ontstaan regelmatig nieuwe of gemodificeerde producten, waardoor wederom aan een algemene of specifieke vraag wordt voldaan. Zo ook nu. Met trots introduceren wij de nieuwste uitvoering uit ons programma verbindingen van Hawle, namelijk de HAWLE SYNO2000.Deze unieke koppeling combineert de uitstekende eigenschappen van de HAWLE-Synoflex groot bereik koppeling aan één zijde en het HAWLE Mof Systeem 2000 aan de andere zijde. Volledig trekvast en eenvoudig te monteren. Dé ideale koppeling voor het repareren of uitbreiden van leidingnetten, van verschillende leidingmaterialen, zoals grijs gietijzer, nodulair gietijzer, asbestcement, staal naar PE of PVC. Door het toepassen van de HAWLE SYNO2000 spaart u ook nog eens een extra verbinding uit! Immers, de HAWLE SYNO2000 kan worden gebruikt als een overschuifmof door de stopring te verwijderen. Onze productspecialisten informeren u graag over de voordelen van de HAWLE SYNO2000! Standaard of speciaal, u kunt altijd bij ons terecht. Met het kunststof steekfittingen programma van HAWLE, gietijzeren trekvaste en niet-trekvaste hulpstukken van HAWLE, Viking Johnson en Nova Siria is voor elke verbinding een oplossing te vinden. Ook als het gaat om tweedelige koppelingen voor het repareren van leidingen, groot bereik koppelingen, zeer grote diameters of flensadapters. Meer informatie? Neem dan contact op met de heer Martin Piet, tel. 023-5172424023-5172424 of per e-mailCallSend SMSAdd to SkypeYou'll need Skype CreditFree via Skype

Hawle dubbelexcentrische vlinderklep met KIWA-WATERMARK nu ook met korte bouwlengte

De naam Hawle staat voor kwaliteit. Al ruim 65 jaar garandeert Hawle betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dit vindt u ook terug in de nieuwe generatie dubbelexcentrische vlinderkleppen. Die zijn nu ook leverbaar in een korte bouwlengte, voorzien van KIWA-Watermark. Korte bouwlengte De Hawle dubbelexcentrische vlinderklep (9881K) is een goed alternatief voor de geflensde centrische vlinderklep. De bouwlengte is hetzelfde maar technisch is het een betere oplossing.  De benaming dubbel excentrische vlinderklep is het gevolg van de positie van de klep ten opzichte van de as. Het middelpunt van de klep bevindt zich voor en boven het middelpunt van de as. De meeste vlinderkleppen hebben een centrisch ontwerp. De Hawle vlinderklep heeft een dubbelexcentrisch ontwerp. Wat zijn hiervan de voordelen? De klep raakt de afdichting niet als deze openstaat, waardoor een optimale beweging wordt gewaarborgd. Dit resulteert in weinig wrijving en in gereduceerde slijtage en daardoor in minder onderhoud en in een langere levensduur. Ook biedt het dubbel excentrisch ontwerp een betere bescherming tegen drukstoten.     Pluspunten Het innovatieve ontwerp van de Hawle dubbelexcentrische vlinderklep onderscheidt zich verder door een aantal belangrijke pluspunten: De wormwielkast is bovenmatig robuust uitgevoerd, waardoor een langdurige probleemloze werking (IP68) wordt gegarandeerd. ISO bovenflens. Zonder aanpassing kan elke aandrijving (elektrisch, pneumatisch of hydraulisch) op de flens worden gemonteerd. RVS zitting. Bij veel vlinderkleppen wordt de “zitting” (het aanraakoppervlak voor het afdichtingsrubber) in een uitgedraaide kamer geperst. Dit is een niet ideale, niet 100% dichte en niet 100% vaste verbinding. Er zit altijd een minimale naad tussen het huis en de zitting. Daar kan vocht indringen. Bij de Hawle vlinderklep is de zitting in een kamer van het huis gelast en kan een gebogen zitting worden toegepast. Hierdoor is de verbinding 100% dicht en 100% vast. Door deze lasmethode van de zitting is er geen kans op indringen van vocht tussen de zitting en het huis en is de afdichting optimaal. Aandrijfassen. De as-behuizing is niet afgedicht door een soort “stop” maar bestaat uit een uit één stuk gegoten geheel, waardoor er geen kans op lekkage is. Meer informatie over de Hawle dubbelexcentrische vlinderkleppen? Bekijk de producten. U kunt ook onze specialisten bellen (tel: 023- 517 24 24) of uw vraag stellen via de online contactpagina.

Het sjouwen met zware bekistingsdelen is met de Smartshore verleden tijd

Stichting Arbouw helpt de gezondheid, veiligheid en duurzame inzetbaarheid in de bouwnijverheid te bevorderen en het ziekteverzuim te verminderen. Dat doen ze o.a. door de branche te helpen met de keuze voor arbovriendelijk hulpmiddelen. Één zo’n hulpmiddel is de Smartshore. De Smartshore van Pronal is een opblaasbare sleufbekisting. In tegenstelling tot klassieke sleufbekistingen is de Smartshore licht van gewicht, makkelijk en snel te (ver)plaatsen en bovendien veilig. Het sjouwen met zware bekistingsdelen is met de Smartshore verleden tijd. Goed bezig nú voor later! Arbouw maakte een kort demonstratiefilmpje over de Smartshore. Te zien is hoe makkelijk het systeem te plaatsen is. Meer informatie? Kijk in onze productcatalogus. U kunt ons ook bellen, tel: 023-5172424, of een vraag stellen via het online contactformulier.

DN 600 Ultragrip koppeling, nieuw in het pakket van Viking Johnson

Begin dit jaar kwam Viking Johnson (VJ) met een innovatieve uitbreiding van het UltraGrip koppelingen programma naar het formaat van DN600. Dit soort koppeling is bij uitstek geschikt voor het repareren van ernstig beschadigde, gecorrodeerde of kapotte buizen in bijvoorbeeld een moeilijk begaanbare sleuf. Wat maakt deze koppeling zo bijzonder? Naast het formaat, ook de techniek. Alle koppelingen zijn voorzien van een EPDM afdichtingring en kunststof wigvormige gripelementen die op verschillende typen buizen compleet kunnen afdichten. Deze wigvormige techniek zorgt ervoor dat bouten maar 1x aangedraaid moeten worden, en dat is prettig als de gegraven sleuf weer snel dichtgegooid moet worden! Is er weinig ruimte in de sleuf? Geen probleem, je draait de bouten gewoon om. Wel zo praktisch.  Hoe harder aan de koppeling wordt getrokken doordat de leiding in bedrijf is, hoe steviger de gripelementen hun werk doen. Big deal Steeds meer technici van de waterleidingbedrijven vinden hun weg naar de ultra grip range van VJ. Dat is niet verwonderlijk want de gemakkelijke installatie en betrouwbaarheid dwingt respect af van de meest kritische installateur. Tijdens de Infratech beurs in januari was de grote jongen van VJ letterlijk een “big deal”!

Lees dit artikel op onze nieuwe website

Lees dit bericht op onze nieuwe website

Lees dit artikel en bekijk deze video op onze nieuwe website

Synoflex koppeling helpt Dunea Drinkwaterbedijf

Drinkwaterbedrijf DUNEA Duin & Water produceert en levert lekker en betrouwbaar drinkwater aan ongeveer 1,2 miljoen klanten in het westelijk deel van Zuid-Holland. Met een dergelijk groot voorzieningsgebied, is het niet vreemd dat er incidenteel reparaties aan het distributienet moeten worden uitgevoerd. Op 1 maart 2012 hebben DUNEA monteurs, als pilot, in Nieuwerkerk a/d IJssel succesvol twee Hawle Synoflex groot bereik koppelingen met een diameter van DN300 in het waterleidingnet ingebouwd. De Synoflex groot bereik koppelingen zijn ingezet voor het definitief en onderhoudsvrij vervangen van het defecte leidingdeel. In deze gevallen is het een groot voordeel, dat de koppelingen snel en eenvoudig gemonteerd kunnen worden. Immers, de klanten van DUNEA mogen niet te lang zonder drinkwater zitten! De Synoflex koppelingen zijn dan de oplossing. Er is geen speciaal gereedschap nodig. De bouten zijn 180° draaibaar en in beide richtingen monteerbaar, er is slechts één momentsleutel nodig voor het aandraaien van de bouten en er is een hoekverdraaiing mogelijk van +/- 4° ten opzichte van de mof. Andere bijzondere voordelen van de Synoflex koppelingen zijn:  Geschikt voor alle soorten leidingen zonder aanpassing van de Synoflex ring. Grippers hoeven niet te worden vervangen bij asbestcement leidingwerk.  Ringelement voorzien van universele grippers uit NIRO staal A4.  Eén bevestigingssysteem (gepatenteerd) voor alle leidingtypen.  Eenvoudig centreerbaar door grip aan de twee oren.  Eén koppeling mogelijk voor meerdere diameters en leidingmaterialen. Brede tolerantie, vermindering van de voorraadkosten.  Flexibele afdichting uit elastomeer volgens EN 681-1.  Zeer sterke corrosiewering (epoxy-poedercoating).  10 jaar Hawle kwaliteitsgarantie.  Herbruikbaar.  Geleverd met KIWA certificaat volgens BRL-K”775/03 en NEN-EN 14525. Bekijk het Youtube filmpje voor mee informatie: Meer informatie over Hawle Synoflex koppelingen? Neem contact op met onze specialist Martin Piet (tel. 023-5172424). Of stel uw vraag op onze contactpagina.

Zeker Imbema!

  • Breed assortiment
  • A-kwaliteit
  • Vernieuwend
  • Marktgericht
  • Betrouwbaar
  • Familiebedrijf

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie