Logistiek proces Imbema Denso kleurt groen

12-02-2013 Imbema Denso


Tags
Groene verpakking
Wij voeren een actief beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet alleen om tijd en geld te besparen, het milieu staat ons na aan het hart. We geloven als onderneming in een groene toekomst.

Onze leverancier van verpakkingsmaterialen, Moonen Packaging, is koploper in Europa op het gebied van duurzame verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen. Vanuit dit beleid zijn wij overgestapt op duurzame wikkelfolie deels geproduceerd uit bio-based plastics. Zowel onze palletwikkelfolie als de handwikkelfolie zijn vervangen door een zogenaamde "groene" folie.

Naast het gebruik van zo milieuvriendelijk mogelijke verpakkingsmaterialen geven wij ook extra aandacht aan het klein houden van de zendingen. Door zo efficiënt mogelijk te verpakken nemen we minder ruimte in bij het vervoer van uw opdrachten. In combinatie met het geautomatiseerde route systeem van onze vervoerder reduceren we zo ook de CO2 uitstoot.

In ons logistieke proces produceren wij zo min mogelijk afval. Het afval dat dan toch overblijft scheiden wij consequent en laten wij verwerken door Van Vliet Groep, onderdeel van Shanks. Dit is een toonaangevend milieubedrijf in Nederland, gespecialiseerd in afval verwerking en recycling. Ruim 88% van ons afval wordt gerecycled en nuttig hergebruikt.

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie