DN 600 Ultragrip koppeling, nieuw in het pakket van Viking Johnson

22-04-2015 Imbema Denso


Begin dit jaar kwam Viking Johnson (VJ) met een innovatieve uitbreiding van het UltraGrip koppelingen programma naar het formaat van DN600.
Dit soort koppeling is bij uitstek geschikt voor het repareren van ernstig beschadigde, gecorrodeerde of kapotte buizen in bijvoorbeeld een moeilijk begaanbare sleuf.

Wat maakt deze koppeling zo bijzonder?

Naast het formaat, ook de techniek. Alle koppelingen zijn voorzien van een EPDM afdichtingring en kunststof wigvormige gripelementen die op verschillende typen buizen compleet kunnen afdichten. Deze wigvormige techniek zorgt ervoor dat bouten maar 1x aangedraaid moeten worden, en dat is prettig als de gegraven sleuf weer snel dichtgegooid moet worden! Is er weinig ruimte in de sleuf? Geen probleem, je draait de bouten gewoon om. Wel zo praktisch. 

Hoe harder aan de koppeling wordt getrokken doordat de leiding in bedrijf is, hoe steviger de gripelementen hun werk doen.

Big deal

Steeds meer technici van de waterleidingbedrijven vinden hun weg naar de ultra grip range van VJ. Dat is niet verwonderlijk want de gemakkelijke installatie en betrouwbaarheid dwingt respect af van de meest kritische installateur. Tijdens de Infratech beurs in januari was de grote jongen van VJ letterlijk een “big deal”!


Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie