Hawle dubbelexcentrische vlinderklep met KIWA-WATERMARK nu ook met korte bouwlengte

27-03-2015 Imbema Denso


De naam Hawle staat voor kwaliteit. Al ruim 65 jaar garandeert Hawle betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dit vindt u ook terug in de nieuwe generatie dubbelexcentrische vlinderkleppen. Die zijn nu ook leverbaar in een korte bouwlengte, voorzien van KIWA-Watermark.

Korte bouwlengte

De Hawle dubbelexcentrische vlinderklep (9881K) is een goed alternatief voor de geflensde centrische vlinderklep. De bouwlengte is hetzelfde maar technisch is het een betere oplossing. 

De benaming dubbel excentrische vlinderklep is het gevolg van de positie van de klep ten opzichte van de as. Het middelpunt van de klep bevindt zich voor en boven het middelpunt van de as.

De meeste vlinderkleppen hebben een centrisch ontwerp. De Hawle vlinderklep heeft een dubbelexcentrisch ontwerp.
Wat zijn hiervan de voordelen?

De klep raakt de afdichting niet als deze openstaat, waardoor een optimale beweging wordt gewaarborgd. Dit resulteert in weinig wrijving en in gereduceerde slijtage en daardoor in minder onderhoud en in een langere levensduur. Ook biedt het dubbel excentrisch ontwerp een betere bescherming tegen drukstoten.

 Hawle vlinderklep 9881K  Hawle vlinderklep 9881K

Pluspunten

Het innovatieve ontwerp van de Hawle dubbelexcentrische vlinderklep onderscheidt zich verder door een aantal belangrijke pluspunten:

  • De wormwielkast is bovenmatig robuust uitgevoerd, waardoor een langdurige probleemloze werking (IP68) wordt gegarandeerd.
  • ISO bovenflens. Zonder aanpassing kan elke aandrijving (elektrisch, pneumatisch of hydraulisch) op de flens worden gemonteerd.
  • RVS zitting. Bij veel vlinderkleppen wordt de “zitting” (het aanraakoppervlak voor het afdichtingsrubber) in een uitgedraaide kamer geperst. Dit is een niet ideale, niet 100% dichte en niet 100% vaste verbinding. Er zit altijd een minimale naad tussen het huis en de zitting. Daar kan vocht indringen. Bij de Hawle vlinderklep is de zitting in een kamer van het huis gelast en kan een gebogen zitting worden toegepast. Hierdoor is de verbinding 100% dicht en 100% vast. Door deze lasmethode van de zitting is er geen kans op indringen van vocht tussen de zitting en het huis en is de afdichting optimaal.
  • Aandrijfassen. De as-behuizing is niet afgedicht door een soort “stop” maar bestaat uit een uit één stuk gegoten geheel, waardoor er geen kans op lekkage is.

Meer informatie over de Hawle dubbelexcentrische vlinderkleppen? Bekijk de producten. U kunt ook onze specialisten bellen (tel: 023- 517 24 24) of uw vraag stellen via de online contactpagina.


Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie