Beperk grote wateroverlast: bestuur waterstromen op afstand!

12-03-2018 Imbema Denso


waterleidingbreuk

De afgelopen tijd heeft Nederland veel wateroverlast ervaren. Bevroren leidingen, met als gevolg leidingbreuken op vele plekken in het land. Vooral de NS stations hadden het zwaar te verduren. Zijn er mogelijkheden voor de waterbedrijven om hier nog effectiever op te reageren? 

Het waterleidingnet in Nederland ligt er uiteraard al vele jaren, het grootste deel ligt er al van ver voor de oorlog. De huidige 10 waterleidingbedrijven hebben daar de laatste jaren sterk in geïnvesteerd en ons leidingnet is inmiddels in een veel betere staat dan in vele andere Europese landen. Leidingbreuken komen helaas voor; door vorst, de staat van het net of bijvoorbeeld een boom die tijdens een storm omwaait en de leiding meetrekt.

Help, waar zit die afsluiter?

Een veel voorkomend issue bij huidige crisissituaties is de vraag: waar zit die afsluiter? In de wirwar van leidingen is dit niet altijd bekend. De zoektocht naar de juiste afsluiter kost veel tijd en de juiste afsluiter die het dichtste bij de waterbreuk zit wordt niet altijd snel gedetecteerd.

De tweede vraag die al snel opkomt bij wateroverlast: hoe sluiten we die afsluiter zo snel mogelijk af, zodat we de wateroverlast kunnen beperken? Nu moet er meestal iemand naar toe die hem ter plekke gaat afsluiten.

Nieuwe technologie beheren waterstromen op afstand

Met nieuwe technologieën en datacommunicatie is een grote innovatieslag mogelijk. Door afsluiters op afstand te sluiten en waterstromen op afstand te sturen, kan er heel veel tijd en ellende bespaard worden. En uiteraard daarmee ook heel veel kosten!

Dit is mogelijk met ‘slimme’ techniek die Imbema met partners ontwikkelt. Waterleidingbedrijven worden volledig begeleid in de implementatie hiervan, inclusief aanleg, training en integratie met (beveiligde) systemen.

Met deze slimme oplossingen:

  • Detecteert u direct drukverlies en daarmee mogelijke lekkages
  • Sluit u afsluiters bij leidingbreuk op cruciale locaties op afstand af
  • Inventariseert u eenvoudig de conditie van afsluiters
  • Slaat u de info op in uw GIS-systeem via de cloud
  • Sit back en relax.
Samen innoveren wij de ondergrondse infrastructuur in Nederland. Meer weten? Neem contact op via info@imbemadenso.nl of lees verder.


Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie