Brandweer Flevoland kiest Hawle bovengrondse brandkranen

Het korps moet er 100% zeker van zijn dat een brandkraan, ook wel hydrant genoemd, functioneert wanneer het nodig is.


De brandweer moet er 100% zeker van zijn dat een brandkraan, ook wel hydrant genoemd, functioneert wanneer het nodig is. Brandweer Flevoland, het regionale korps van de zes gemeenten uit de regio Flevoland, koos in overleg met Waterbedrijf Vitens voor een betrouwbare oplossing. Op het terrein voor de kazerne in Zeewolde werd een brandkraan type 5095 H4 van onze Oostenrijkse producent Hawle geplaatst. Onze specialisten leggen uit waarom men voor Hawle koos.

Doorslaggevend voor Waterbedrijf Vitens en de Brandweer Flevoland was de grote opbrengst van de brandkraan. Daarnaast bestaat een kans dat een bovengrondse brandkraan omver wordt gereden. Een brandkraan moet dan snel weer operationeel zijn. Door de breekboutbeveiliging kan de kraan na een aanrijding snel weer op zijn plek gezet worden. Verder is de brandkraan geschikt voor motorspuitaansluiting en is het bovendeel 360 graden draaibaar. Voor de productie van de brandkraan zijn duurzame hoogwaardige materialen gebruikt. Daarmee wordt een lange levensduur en betrouwbare werking gegarandeerd. Verder heeft de kraan het Duitse DVGW-keurmerk.

Na Zeewolde zijn ook de brandweerkazernes in Lelystad en Dronten uitgerust met deze Hawle bovengrondse brandweerkraan.

Voor meer informatie over de verschillende uitvoeringen van de Hawle brandkranen kunt u contact opnemen met de heer Martin Piet, tel. 023-5172424 of per e-mail.


Kent u de (ver)bindende factor al?

Zorgen voor een blijvende verbinding tussen leidingen, bedrijven en specialisten, dat is de (ver)bindende factor. Geïnteresseerd in hoe wij u kunnen helpen als (ver)bindende factor?

Neem contact op

Onze specialist

Bert van der Giessen
Imbema Denso
Sr. Sales Engineer

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie