Lekke verbinding in grote drinkwatertransportleiding snel en betrouwbaar verholpen

Snel, betrouwbaar en kostenefficiƫnt zonder overlast voor de bewoners


Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) is al 75 jaar de drinkwaterleverancier van ongeveer een half miljoen mensen in Drenthe en maakt zich sterk voor het leveren van betrouwbaar drinkwater in harmonie met de omgeving. Toch kunnen leidingbreuken in het drinkwaternet helaas voorkomen. De uitdaging is om deze snel, betrouwbaar en kostenefficiënt te herstellen zonder dat de bewoners in dat gebied daar hinder van ondervinden.

Op de Valtherbosweg in Emmen werd onlangs een lekke verbinding van een AC leiding DN 600 mm geconstateerd. Dhr. Roel Luis van Waterleidingmaatschappij Drenthe vond in onze Nova Siria DUOFIT 2-delige reparatiekoppeling een technisch goede, duurzame, snel uitvoerbare en kostenbesparende oplossing. 

Een groot voordeel van het toepassen van de Nova Siria DUOFIT 2-delige reparatiekoppeling is dat er slechts één put ter plaatse van de lekke verbinding hoeft te worden gegraven. Bij de traditionele methode, waar vaak een stuk PVC buis tussen de lekke verbinding en de volgende verbinding wordt geplaatst, moet een hele sleuf worden gegraven. Dat zou bij dit project betekenen dat er 30 meter asfalt moet worden opengebroken!

Onze specialisten gingen deze uitdaging graag aan en konden snel een oplossing bieden met de Nova Siria DUOFIT. De Nova Siria DUOFIT bestaat uit twee schalen. Deze twee schalen worden onderling door een rechthoekig rubber afgedicht en met bouten aan elkaar verbonden. De afdichting tussen koppeling en buis wordt gerealiseerd met 2 conische rubberringen, die door middel van opsluitringen en slotbouten worden aangetrokken. 
Voordelen van de Nova Siria DUOFIT:
•             Slechts een beperkte uitgraving nodig
•             Druk hoeft niet van de leiding
•             Er is geen leidingonderbreking
•             De leiding hoeft na reparatie niet te worden gereinigd
•             Minimale verwerkingstijd en lage installatiekosten
•             Geen speciaal gereedschap nodig
•             Definitieve reparatie!

Waterleidingmaatschappij Drenthe was direct overtuigd en de verbinding kon snel en betrouwbaar gerepareerd worden!

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van de diverse Nova Siria DUOFIT 2-delige reparatiekoppelingen? Neem dan contact op met de heer Martin Piet, tel. 023-5172424 of via het online contacformulier.

Demonstratie video:






Training op locatie

Training op locatie

Met trainingen op locatie helpen we klanten om onze producten op een veilige, efficiënte en betrouwbare manier te verwerken. Bijvoorbeeld met het afdichten van voegen in asfalt met onze TOK® producten, het plaatsen van een reparatiekoppeling in een waterleiding of het vervangen van gasaansluitingen zonder ongecontroleerde gasuitstroom met onze TBA (Tijdelijke Boorgat Afdichting).

info aanvragen

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie