Nieuwe waterleidingen bij zuiveringsstation duurzaam tegen corrosie beschermd

De nieuwe leidingen bij Schuwacht zijn de eerste stap naar een heel nieuw zuiveringsstation.


Drinkwaterbedrijf Oasen gaat het station de komende jaren stap voor stap vernieuwen. Een groot project waarbij onder andere de waterleidingen en elektriciteitskabels op het terrein verlegd worden. Daarbij worden waterleidingen gelast en appendages zoals afsluiters vervangen. Schuwacht is de naam van het waterzuiveringsstation in Krimpen aan de Lek.

Bescherming tegen corrosie

De vernieuwde leidingdelen moeten voor lange tijd duurzaam tegen corrosie (roest) beschermd worden. Half november 2014 startte Oasen en Baas B.V. uit Capelle aan den IJssel de werkzaamheden. Voor de duurzame bescherming van het nieuwe leidingwerk tegen corrosie, werd het advies ingewonnen van de experts van Imbema Denso.

DENSOLEN®-AS40 Plus met DENSOLEN®-R20HT

De stalen waterleidingen zijn uitwendig voorzien van een speciale PE (polyethyleen) coating. Die beschermt de buis tegen corrosie. De uiteinden van de stalen leidingen zijn echter vrijgelaten van deze PE-coating. Daar worden de leidingen aan elkaar gelast. Deze lassen moeten dus worden voorzien van een nieuwe beschermende laag. Onze experts adviseerden hiervoor de toepassing van DENSOLEN®-AS40 Plus met DENSOLEN®-R20HT voor de bescherming van deze lassen. Deze DENSOLEN®-producten, die op rollen geleverd worden, kunnen na het aanbrengen van de DENSOLEN®-Primer snel en eenvoudig rond de las aangebracht worden. Ze staan garant voor een langdurige betrouwbare bescherming.

DENSOKIT®-W en DENSOLEN®-S10

Voor de bescherming van de appendages werd een andere werkwijze gebruikt. Hiervoor adviseerden onze experts de toepassing van DENSOKIT®-W en DENSOLEN®-S10. Allereerst werden de appendages voorzien van een laag DENSOLEN®-Primer en afgewerkt met DENSOKIT®-W. Met deze grijze kit worden de oppervlaktes van de appendages geëgaliseerd. Na egalisering kan DENSOLEN®-S10 makkelijk aangebracht worden. Eerst in stroken over de lengterichting van de buis. Daarna door een omwikkeling over de diameter van de buis. Wederom producten en een methode van verwerking die garant staan voor langdurige betrouwbare bescherming.

Technische ondersteuning

Bij het verwerken van de materialen was onze project supervisor René Kreule ter plaatse voor technische ondersteuning. Door onze trainingsprogramma’s zijn onze experts altijd op de hoogte van de laatste technieken. Bij projecten verlenen zij op locatie technische ondersteuning, of geven training in het verwerken van onze producten. Onze garantie dat maximaal resultaat met onze oplossingen behaald wordt.

Meerjarenproject Oasen-West

De nieuwe leidingen bij Schuwacht zijn de eerste stap naar een heel nieuw zuiveringsstation. De nieuwbouw in Krimpen aan de Lek maakt deel uit van het meerjarenproject Oasen-West. Meer informatie vindt op u www.oasenwest.nl.

Heeft u een corrosieprobleem? Bel onze specialisten (tel: 023-5172424), of stel uw vraag via het online contactformulier. Wellicht vindt u een oplossing in onze productcatalogus.

Training op locatie

Training op locatie

Met trainingen op locatie helpen we klanten om onze producten op een veilige, efficiënte en betrouwbare manier te verwerken. Bijvoorbeeld met het afdichten van voegen in asfalt met onze TOK® producten, het plaatsen van een reparatiekoppeling in een waterleiding of het vervangen van gasaansluitingen zonder ongecontroleerde gasuitstroom met onze TBA (Tijdelijke Boorgat Afdichting).

info aanvragen

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie