Synoflex koppeling helpt Dunea Drinkwaterbedijf

Ingezet voor het definitief en onderhoudsvrij vervangen van defect leidingdeel


Drinkwaterbedrijf DUNEA Duin & Water produceert en levert lekker en betrouwbaar drinkwater aan ongeveer 1,2 miljoen klanten in het westelijk deel van Zuid-Holland. Met een dergelijk groot voorzieningsgebied, is het niet vreemd dat er incidenteel reparaties aan het distributienet moeten worden uitgevoerd.


Op 1 maart 2012 hebben DUNEA monteurs, als pilot, in Nieuwerkerk a/d IJssel succesvol twee Hawle Synoflex groot bereik koppelingen met een diameter van DN300 in het waterleidingnet ingebouwd. De Synoflex groot bereik koppelingen zijn ingezet voor het definitief en onderhoudsvrij vervangen van het defecte leidingdeel.

In deze gevallen is het een groot voordeel, dat de koppelingen snel en eenvoudig gemonteerd kunnen worden. Immers, de klanten van DUNEA mogen niet te lang zonder drinkwater zitten! De Synoflex koppelingen zijn dan de oplossing. Er is geen speciaal gereedschap nodig. De bouten zijn 180° draaibaar en in beide richtingen monteerbaar, er is slechts één momentsleutel nodig voor het aandraaien van de bouten en er is een hoekverdraaiing mogelijk van +/- 4° ten opzichte van de mof.

Andere bijzondere voordelen van de Synoflex koppelingen zijn: 

 • Geschikt voor alle soorten leidingen zonder aanpassing van de Synoflex ring.
 • Grippers hoeven niet te worden vervangen bij asbestcement leidingwerk. 
 • Ringelement voorzien van universele grippers uit NIRO staal A4. 
 • Eén bevestigingssysteem (gepatenteerd) voor alle leidingtypen. 
 • Eenvoudig centreerbaar door grip aan de twee oren. 
 • Eén koppeling mogelijk voor meerdere diameters en leidingmaterialen. Brede tolerantie, vermindering van de voorraadkosten. 
 • Flexibele afdichting uit elastomeer volgens EN 681-1. 
 • Zeer sterke corrosiewering (epoxy-poedercoating). 
 • 10 jaar Hawle kwaliteitsgarantie. 
 • Herbruikbaar. 
 • Geleverd met KIWA certificaat volgens BRL-K”775/03 en NEN-EN 14525.

Bekijk het Youtube filmpje voor mee informatie:
Meer informatie over Hawle Synoflex koppelingen? Neem contact op met onze specialist Martin Piet (tel. 023-5172424). Of stel uw vraag op onze contactpagina.

Training op locatie

Training op locatie

Met trainingen op locatie helpen we klanten om onze producten op een veilige, efficiënte en betrouwbare manier te verwerken. Bijvoorbeeld met het afdichten van voegen in asfalt met onze TOK® producten, het plaatsen van een reparatiekoppeling in een waterleiding of het vervangen van gasaansluitingen zonder ongecontroleerde gasuitstroom met onze TBA (Tijdelijke Boorgat Afdichting).

info aanvragen

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie