HAWLE afsluiters en flensadapters bij aanleg waterleiding nieuw wijkpark in Enschede.

Betrouwbaarheid, korte inbouwlengte en lichte bediening doorslaggevend voor keuze.


Eind 2013 hebben Vitens en de gemeente Enschede het officiële startsein gegeven voor de aanleg van een wijkpark rond de watertoren aan de straat Hoog en Droog in Enschede. Bijzonder is, dat het groene 'plein' bovenop twee drinkwaterreservoirs wordt aangelegd.

Samen met wijkbewoners zijn plannen uitgewerkt om het gebied rond de watertoren open te stellen en om te vormen tot een toegankelijk park, voorzien van veel groen en sport- en speelmogelijkheden voor jong en oud. Een mooi voorbeeld van samenwerking met de lokale omgeving. Voor Vitens betekent het, dat de reservoirs die belangrijk zijn voor de drinkwatervoorziening van Enschede, behouden blijven. Meer dan 50.000 inwoners van Enschede krijgen kraanwater uit de kelders aan de Hoog en Droog.

Voordat een project van deze omvang gerealiseerd is en het water vanuit de drinkwaterreservoirs bij de gebruikers uit de kraan stroomt, moet er nog wel wat werk worden verricht. Een essentieel aspect is het verbinden van de leidingen en het inpassen van afsluiters om de watertoevoer te kunnen regelen.

Vitens heeft gekozen voor het toepassen van onze Hawle E2 schuifafsluiters en kiest daarom voor kwaliteit. Afsluiters zijn essentieel in (water)leidingen. Juist om die reden moeten zij onderhoudsvrij, duurzaam en dus van hoge kwaliteit zijn. De Hawle E2 afsluiters bewijzen elke dag, dat zij voldoen aan de steeds hogere eisen van de waterleidingbedrijven. Andere redenen van Vitens om voor de Hawle E2 schuifafsluiters te kiezen zijn de lichte bediening en de mogelijkheid om afsluiters toe te passen met een korte inbouwlengte. Dit bespaart veel ruimte in de sleuf en biedt dus tijdwinst en kostenbesparing.

Op het project Hoog en Droog wordt het schema 180 graden horizontaal gedraaid ingebouwd. Het schema wordt trekvast gemaakt door middel van de flensadapters van het Hawle systeem 2000.

Meer informatie over Hawle systemen? Neem contact opnemen met de heer Martin Piet, tel. 023-5172424 of per e-mail.


Kent u de (ver)bindende factor al?

Zorgen voor een blijvende verbinding tussen leidingen, bedrijven en specialisten, dat is de (ver)bindende factor. Geïnteresseerd in hoe wij u kunnen helpen als (ver)bindende factor?

Neem contact op

Onze specialist

Bert van der Giessen
Imbema Denso
Sr. Sales Engineer

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie