“Italiaanse connectie” bij aanleg gasstation in Tilburg

De gasstations vormen een belangrijke schakel in het Tilburgse gasnetwerk


Tilburg, september 2015. Twee gasstations op het oude zwembadterrein aan de Ringbaan West moeten weg wegens bouwplannen. De gasstations vormen een belangrijke schakel in het Tilburgse gasnetwerk. Enexis, leverancier van gas, bouwde een heel nieuw gasstation bij het park aan de Rooseveltlaan. Daarbij speelde een Italiaanse koppeling een belangrijke rol.

PE met gietijzer verbinden

De nieuwe aangelegde gasleidingen zijn van PE. De bestaande gasleiding is van nodulair gietijzer. Het aan elkaar koppelen van deze twee materialen vroeg om een speciale oplossing. De koppeling moet trekvast zijn, want ook onder de hoge druk van 8 bar moet de afdichting betrouwbaar zijn. De grote buisdiameter van 400 mm is een extra grote uitdaging. Daarom werd een beroep gedaan op de experts van Imbema Denso.

Italiaanse oplossing

De experts van Imbema Denso adviseerden voor dit project de Mulitgrip koppeling van de Italiaanse producent Nova Siria. De belangrijkste eigenschappen van deze koppeling op een rij:

  • Grote tolerantie van 30 mm op buisdiameter
  • Verschillende materialen koppelen (PE, PVC, staal, gietijzer)
  • Snelle en eenvoudige montage
  • Corrosiebestendig
  • Betrouwbaar
  • Trekvast bij een druk van 8 bar

Omdat deze combinatie van diameter, druk en trekvastheid niet vaak voorkomt  in Nederland, was een expert (de man met de bruine helm) van Nova Siria ter plekke om te helpen bij de montage.

Nova Siria Multigrip verloopkoppeling voor gas

Dubbelstations

Het nieuwe gasstation is een dubbelstation en vervangt daarmee de twee oude stations. Het overslagstation zet de druk om van 8 naar 1 bar. Het districtsstation zet 8 bar om naar 0,03 bar (30 millibar).

Na uitvoerige tests werd begin oktober het nieuwe station in gebruik genomen. Bouwbedrijf BAM voerde de werkzaamheden uit.

Bron: Enexis

Meer weten over Nova Siria koppelingen? Neem contact op met onze specialisten, bel 023-5172424, of stel uw vraag via het contactformulier op deze website.

Training op locatie

Training op locatie

Met trainingen op locatie helpen we klanten om onze producten op een veilige, efficiënte en betrouwbare manier te verwerken. Bijvoorbeeld met het afdichten van voegen in asfalt met onze TOK® producten, het plaatsen van een reparatiekoppeling in een waterleiding of het vervangen van gasaansluitingen zonder ongecontroleerde gasuitstroom met onze TBA (Tijdelijke Boorgat Afdichting).

info aanvragen

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie