Innovatieve aandrijvingen voor een veilig leidingnetwerk met de 3S 500D Actuator

Controle op afstand: Afsluiter-actuators, sensor bediening en intelligentie om sensor-data te evalueren


Zonder een continue levering van gas, water en energie staan maatschappij en economie stil. Tegen een dreiging van een natuurramp of zelfs terrorisme, is een leidingnetwerk onmogelijk fysiek te beschermen. Imbema biedt met partner 3S Antriebe GmbH netbeheerders economisch haalbare en veilige oplossingen voor "slimme leidingnetwerken" d.m.v. draadloze technologieën. Afsluiter-actuators, sensor bediening en intelligentie om sensor-data te evalueren.

3S 500D actuator

Voordelen van de slimme afsluiter

Snel ingrijpen, beperken van calamiteiten en meer veiligheid. Veilig gecodeerde communicatietechnologie staat de integratie en controle van dit volledig gedecentraliseerde veldapparaat  in het controlecentrum van de netbeheerder toe. De voordelen:

 • Inspecteer en regel automatisch het waterleidingnetwerk; voorkom schade en hou controle op afstand.
 • Preventief onderhoud; dus dalende kosten door schade, reparatie, risico's en daardoor verliezen.
 • Sluit afsluiters automatisch - zonder de medewerker van het netwerkbedrijf bloot te stellen aan risico’s bij handmatige bediening bij een calamiteit.
 • Onafhankelijk van het elektriciteitsnet; dus veel minder kwetsbaar voor onbevoegde toegang of sabotage.
 • Installatie zonder mangat, bekabeling en schakelkast inclusief PLC; daardoor lage totale kosten voor de aanpassing van bestaande netwerken.


In deze video legt Jeroen Verweij uit hoe de slimme afsluiter werkt:


Integratie in SCADA

Het systeem bestaat uit sensoren en een slimme servomotor, aangedreven door een accu batterij. Bi-directionele integratie in het netbeheerder’s SCADA systeem. Besturing van de servomotor kan de sensorgegevens opslaan, evalueren en doorsturen.

Wanneer een kritieke situatie wordt waargenomen door de sensor, sluit de actuator de afsluiter af en stuurt een alarmsignaal naar het controlecentrum. De operator kan sensorgegevens gebruiken om het net te volgen en daarmee te optimaliseren.

Hoogste beveiligingsniveau

De beveiligde draadloze technologie bespaart investeringskosten voor bekabeling, schakelkast met inbegrip van PLC. Het maken van slimme leidingnetwerken is economisch haalbaar. Om cyberaanvallen op SCADA-systemen te voorkomen, is de communicatie op basis van het hoogste beveiligingsniveau beschikbaar. Deze is gecodeerd door de Sina-technologie van partner Secunet AG. Goedgekeurd door het Duitse Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI).

Meer weten

Meer weten? Bel onze mensen, tel. 023-5172424, of stel uw vraag via het online contactformulier.

Projecten

Staat hier uw oplossing?

Onze producten worden door onze klanten gebruikt in hun projecten. Van die projecten hebben we een speciale selectie gemaakt. Wellicht vindt u in zo'n project de oplossing waar u naar op zoek bent.

Naar projecten

Zeker Imbema!

 • Breed assortiment
 • A-kwaliteit
 • Vernieuwend
 • Marktgericht
 • Betrouwbaar
 • Familiebedrijf

Onze specialist

Willem van Opzeeland
Willem van Opzeeland
Imbema Denso
Business Development Manager

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie