Dat het geen pretje is om sleufbekisting te plaatsen, weet Marcel Kok uit eigen ervaring. Hij is hoofduitvoerder van de afdeling gas van Joulz in Delft. Dit bedrijf graaft dagelijks vele sleuven, zodat het infrastructuur voor gas en elektriciteit kan aanleggen of repareren. ‘Vanaf de wettelijk verplichte één meter diepte plaatsen wij houten schotten van twee bij twee die zo’n 50 kilo per stuk wegen. Om ze te stutten, plaatsen we er vier balken tussen die eveneens zwaar zijn. Dit doen we allemaal met de hand in een nauwe sleuf waarin vaak allerlei kabels en riolering liggen. Je moet dus aardig wat acrobatische toeren uithalen.’

Opblaasbare sleufbekistingSlechts dertien kilo

Sinds september vorig jaar gebruikt de gasafdeling van Joulz een nieuw alternatief voor de bestaande panelen: de opblaasbare sleufbekisting Pronal Smartshore. Dit is een Frans product met als Nederlandse leverancier Imbema Denso BV uit Haarlem. Het systeem bestaat uit rubberen kussens van dertien kilo die met een compressor worden gevuld. In opgeblazen toestand, wanneer ze een afmeting hebben van 1380x2150x135 mm, kunnen telkens twee kussens met verstelbare steunen tegen de wanden van een sleuf worden geplaatst.

Overdrukventiel
Kok was meteen enthousiast toen de leverancier dit nieuwe product tijdens een project van Joulz in Den Haag kwam demonstreren. Als grootste voordeel noemt hij het beperkte gewicht. ‘Je kunt de kussens makkelijk hanteren. Ook het plaatsen en het oppompen is eenvoudig. Binnen een mum van tijd heb je twee kussens in een sleuf geklemd. Je hoeft niet bang te zijn dat ze tijdens het oppompen uit elkaar klappen, want er zit een overdrukventiel in. Ook blijven de kussens goed vastzitten. We hebben nog met een kraan geprobeerd ze eruit te trekken, maar dat lukte niet. Ben je klaar met de werkzaamheden, dan laat je de kussens leeglopen, vouw je ze op en leg je ze in de bus. Je hebt dus geen aanhanger meer nodig. Omdat wij als gasafdeling zulke goede ervaringen hebben, overweegt onze expertgroep het systeem nu in het hele bedrijf in te voeren.’

Meer weten over Pronal's Smartshore oplossing? Bekijk het product in detail.

U kunt ook contact opnemen met onze specialisten (tel.: 023 517 2424), of stel een vraag via het online contactformulier.

Projecten

Staat hier uw oplossing?

Onze producten worden door onze klanten gebruikt in hun projecten. Van die projecten hebben we een speciale selectie gemaakt. Wellicht vindt u in zo'n project de oplossing waar u naar op zoek bent.

Naar projecten

Zeker Imbema!

  • Breed assortiment
  • A-kwaliteit
  • Vernieuwend
  • Marktgericht
  • Betrouwbaar
  • Familiebedrijf

Onze specialist

Ton de Krosse
Imbema Denso
Sales Engineer

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie