TOK®-Band SK Drain helpt ZOAB-asfaltwegen veiliger maken

Minder opspattend water en geen spookmarkering meer


ZOAB (zeer open asfalt beton) op onze rijkswegen heeft een open structuur in de toplaag deklaag, waardoor regenwater goed wegstroomt en relatief weinig hinder veroorzaakt. Als er toch plassen ontstaan, kunnen die de weggebruiker verrassen en tot levensgevaarlijke situaties leiden. Denk aan aquaplaning en sterk verminderd zicht door opsproeiend water.

Een belangrijke oorzaak van de vorming van plassen is een conventionele voegen in het wegdek zijn. De bitumen in de voeg sluiten de open structuur van het wegdek af. Regenwater kan niet meer wegstromen en blijft in plassen staan. Onze specialisten hebben de oplossing voor dit drainage probleem met een speciale drainerende voegband: de TOK®-Band SK Drain van DENSO GmbH.

TOK®-Band SK Drain helpt wegen veiliger makenDe drainerende voegband van DENSO GmbH heeft een open structuur aan de onderzijde. Regenwater kan door de toplaag onderzijde van de deklaag van het ZOAB wegstromen, waarbij de open structuur van de voegband geen obstakel vormt. De voegband is bovendien zo gemaakt dat na verwerking geen dikke bitumenstreep ontstaat. Zo kan de weggebruiker deze niet meer per abuis aanzien voor wegmarkering en zijn er geen problemen met gladheid van bitumen op de deklaag.. Gevaarlijke situaties die in het donker ontstaan op een nat wegdek.

Als het in Nederland regent neemt de kans op een verkeersongeval toe (bron: SWOV). TOK®-Band SK Drain helpt gevaarlijke situaties op ZOAB te voorkomen.

Meer informatie over TOK-® Band SK Drain? Bekijk ons productoverzicht.

U kunt ons ook bellen (Tel: 023-5172424) of uw vraag stellen op onze contactpagina.
Projecten

Staat hier uw oplossing?

Onze producten worden door onze klanten gebruikt in hun projecten. Van die projecten hebben we een speciale selectie gemaakt. Wellicht vindt u in zo'n project de oplossing waar u naar op zoek bent.

Naar projecten

Zeker Imbema!

  • Breed assortiment
  • A-kwaliteit
  • Vernieuwend
  • Marktgericht
  • Betrouwbaar
  • Familiebedrijf

Onze specialist

Ton de Krosse
Imbema Denso
Sales Engineer

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie