Veilig over de snelweg dankzij DENSIT®-Band

DENSIT®-Band, uit de oude doos maar nog springlevend


Corrosie of roest is wereldwijd een groot probleem. Naar schatting gaat door roest wereldwijd 5 ton staal per seconde verloren. In de jaren '50 van de vorige eeuw ontwikkelden wij al oplossingen voor dit probleem. Één van die ontwikkelingen op het gebied van corrosiewering van metalen constructies is DENSIT®-Band. Een koudverwerkbare, zelfklevende, plastisch-elastische kunststofbandage voor afdichting en corrosiewering. Maar hoe werkt DENSIT®-Band eigenlijk? Onze specialisten leggen het uit.

DENSIT®-BandDENSIT®-Band  van DENSO GmbH wordt toegepast als scheidingslaag tussen twee verschillende metalen of bij constructies van dezelfde metaalsoort. De hoge elektrische weerstand van DENSIT®-Band voorkomt namelijk galvanische corrosie. Een eventuele aanwezige coating wordt ook beschermd. DENSIT®-Band is niet altijd zichtbaar, maar toch aanwezig. Wij rijden bijvoorbeeld dagelijks onder één van deze toepassingen door. Boven de snelwegen hangen de aluminium bewegwijzeringsborden waar DENSIT®-Band al jaren succesvol wordt toegepast in de ophangbeugels. Het voorkomt dat de stalen constructie waaraan de borden hangen gaat roesten, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan.

DENSIT®-Band kent nog veel meer toepassingsgebieden:

  • Verwarming, ventilatie en luchtbehandeling: Afdichting van luchtkanalen, scheidingslaag bij de aansluiting van twee metaalsoorten, zoals aluminium en staal.
  • Bouw: Afdichting bij de aansluiting van prefabdelen van metaal, kunststof en beton, afdichting van dak- en gevelconstructies, afdichting van beglazingen.
  • Carrosserie- en containerbouw: Afdichting en corrosiewering bij de aansluiting van de verschillende constructiedelen.
  • Brandweertechniek, scheepsbouw en vliegtuigindustrie: Corrosiewering bij de aansluiting van aluminium tegen staal.
Meer informatie over DENSIT®-Band? Kijk op ons productoverzicht.

U kunt ook onze specialisten bellen (tel. 023-5172424) of uw vraag stellen via het online contactformulier.

Meer weten over de gevolgen van galvanische corrosie? Lees dit artikel.

Projecten

Staat hier uw oplossing?

Onze producten worden door onze klanten gebruikt in hun projecten. Van die projecten hebben we een speciale selectie gemaakt. Wellicht vindt u in zo'n project de oplossing waar u naar op zoek bent.

Naar projecten

Zeker Imbema!

  • Breed assortiment
  • A-kwaliteit
  • Vernieuwend
  • Marktgericht
  • Betrouwbaar
  • Familiebedrijf

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie