Naden, voegen en kieren in een wegdek. Vanaf de buitenkant lijkt het afdichten ervan zo makkelijk. Maar in de praktijk komt er veel meer bij kijken. Bij het selecteren van het juiste afdichtmiddel is het erg belangrijk om te weten met welke vloeistoffen de afdichtingen in contact komen. Het afdichten van een voeg op een opslagterrein voor brandstoffen vraagt namelijk een hele andere oplossing, dan een erf met een mestsilo bij een agrarisch bedrijf. Wanneer het verkeerde product wordt toegepast leidt dat tot grote schade aan het milieu. Onze specialisten lichten toe.

Voegafdichting

Vervuiling grondwater

Niet alle vloeistoffen hebben dezelfde eigenschappen. Van water weten we allemaal dat het niet agressief is. Maar van gevaarlijke stoffen willen we niet dat ze in het milieu terechtkomen. In de wet is dan ook vastgelegd dat speciale maatregelen genomen moeten worden om dat te voorkomen. Want gevaarlijke stoffen die weglekken in de grond, leiden onherroepelijk tot vervuiling van kostbaar grondwater.

Vloeistof morsen

Nu hebben bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen maatregelen getroffen om lekkages te voorkomen. Toch kan er door een incident vloeistof gelekt worden. Een goed voorbeeld is bij tankstations waar altijd wat benzine of diesel gemorst wordt. Om te voorkomen dat vloeistof in de grond, en dus in het grondwater terechtkomt, moet  het wegdek als laatste barrière, vloeistofdicht gemaakt worden. Een duurzame en betrouwbare afdichting is dan een product op bitumenbasis.

Uiteenlopende eigenschappen

Gevaarlijke stoffen hebben zeer uiteenlopende eigenschappen. Vocht wat uit een opslagsilo voor mest of zelfs maïs komt is niet te vergelijken met benzine of ethanol. Daarom heeft Denso GmbH verschillende producten ontwikkeld met Europese toelating. Deze garanderen een duurzame en betrouwbare afdichting tegen een brede reeks aan vloeistoffen.

Verwerkbaarheid

Een product moet niet alleen goede afdichtende eigenschappen hebben, maar moet ook goed te verwerken zijn. Denso GmbH levert daarom afdichtmiddelen in verschillende vormen. Van zelfklevende band in verschillende diktes, tot kitkokers en van gietbare bitumen tot staven voor machinale verwerking.

TOK-Sil-Resist
Sealomat

Advies en training

Het is niet eenvoudig om even snel het juiste product te kiezen. Hoe het product verwerkt wordt is erg belangrijk. De specialisten van Imbema Denso helpen bij de juiste keuze, maar ook trainen zij de verwerkers van het product. De garantie van Imbema Denso dat het product op de juiste manier en verwerkt wordt voor een duurzaam en betrouwbaar resultaat.

Meer informatie

Onze producten vindt u terug in onze online catalogus. Meer weten? Bel onze specialisten, tel: 023-5172424, of stel uw vraag via het online contactformulier.

Projecten

Staat hier uw oplossing?

Onze producten worden door onze klanten gebruikt in hun projecten. Van die projecten hebben we een speciale selectie gemaakt. Wellicht vindt u in zo'n project de oplossing waar u naar op zoek bent.

Naar projecten

Zeker Imbema!

  • Breed assortiment
  • A-kwaliteit
  • Vernieuwend
  • Marktgericht
  • Betrouwbaar
  • Familiebedrijf

Onze specialist

Ton de Krosse
Imbema Denso
Sales Engineer

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie